petek, 3. maj 2013

Ko me inspirira #13

Hello, Vladka and I have another monthly Inspired by... challenge for you. Beautiful flower card from Martina will serve us as the inspiration for the May challenge. I just love her bright and happy flower and how she masked off the stripe for the sentiment. So I`ve pulled out the small flower stamps, a couple of Post-It notes, the sentiment stamp,.... and bellow you can see my version of Martina`s card.  You are kindly invited to play along, we would love to see your take on her lovely card!

Pa se vam z Vladko zopet oglašava z novim Ko me inspirira izzivom. Tokrat sem jaz tista, ki podajam navdih in kaj je lahko pomladi bolj veselega in navdihujočega  kot pisano cvetje? Martinina krasna voščilnica, ki nam tokrat služi za ustvarjalni navdih, pa ima poleg rožic tudi super prebrisan prostor za misel, narejen s pomočjo maskiranja. Pa sem ven privlekla papir, male štampiljke rožic, samolepilne lističe... in nastala je tale voščilnica.


Here is Martina`s lovely card, that inspired me.
Pa še vesela, cvetlična Martinina voščilnica, ki mi je bila v navdih.Maskiranje (puščanje praznega prostora) sicer ni velika znanost, kljub temu z vami podelim moj način:
- določim primerno širino glede na napis,
- s svinčnikom in ravnilom narišem dve vzporednici,
- s pomočjo dveh `Post it` samolepilnih lističev prekrijem prostor za napis. Lističa odrežem tako, da je prekrit le prostor za napis in ves čas vidim tako zgornje, kot spodnje rožice in tako kombiniram kam kaj odtisniti. Fotografijo sem naredila, ko je bilo že vse končano - ko je bilo vse odtisnjeno, sta bila namreč lističa temu primerno rožasta :-).


Upam, da vas bo Martinina vesela voščilnica navdahnila in se nama pridružite. Jaz se že veselim vaših prispevkov in novih navdihov. Seveda bom tudi tokrat izžrebala eno izmed sodelujočih in ji podarila ustvarjalno nagradico. Sedaj pa sledi skok k Vladki, ki ga vedno komaj čakam!

18 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Kako vesela, pisana in sončna je tale tvoja čestitka in napis ji krasno pristoji. In super, da si pokazalo kako narediti. :) Lepo bodi.

Simko pravi ...

Lepo, lepo, lepo... Izziv je SUPER... in seveda hvala za prikaz. Jaz sem že te sorte, da rada pogledam kako se kaj naredi, pa naj bo še tako preprosto... :).
Pozdravček,
Simona

Mojca pravi ...

Uau tvoja in Martinina voščilnica sta krasni in tudi sama sem enkrat poskusila maskiranje pa mi ni tako lepo uspelo. Bo treba pe kdaj probat očitno :P lp

Klara pravi ...

Hvala za namig za maskiranje. Čestitka je mega...itak. :)

Anita Rex pravi ...

Both are gorgeous! Love the masking!

Danica pravi ...

Čestitka je prečudovita, vse te pisane rožice so prava paša za oči.
Lp Danica

Helena pravi ...

Ooo, vesela in pisana - čudovita. Hvala za ta izziv in navodila glede maskiranja.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Zelo lepi in nekaj posebnega sta ti tvoji dve cvetoči voščilnici,
maj v cvetju
lp Tamara

moi pravi ...

O, Tina, počaščena sem, da ti je moja voščilnica "padla" v oči. Ponavadi jaz pobiram ideje pri tebi ;)
Všeč mi je tvoj drevored, no, cvetličnored in napis, ki se ponavlja, da o okvirju, ki vse skupaj zaključi, ne govorim ;)
Tokrat se bom potrudila, da ne zamudim izziva.
Lep pozdrav, moi

oldpunca pravi ...

Zelo lepo si to naštemplala in zamaskirala :-) Všeč mi je tale izziv. Pravkar prihajam od Vladke, kjer sem se že malo "guštirala" :-)

Andreja pravi ...

ooo kako fletna voščilnica in tako zelo preprosto deluje! Dober mi je napis, ki se vleče naprej :-))
Všeč, všeč, všeč ...

Danii pravi ...

O, kako luštna čestitka :-)

Karmen pravi ...

Supreca, hvala za namig, res je lepa.

Janja pravi ...

Izziv je super, voščilnica pa čudovita. Lp

Metuljčica pravi ...

Čudovita voščilnica, tvoja, pa tudi Martinina. Sem že vsepovsod napisala, pa bom še tule. Vesela sem, da ste tudi ve v cvetju, zato me je poleg maskiranja, pritegnil tudi motiv.

Goga pravi ...

Super ste pripravile tale izziv in spet se mu ni bilo moč upreti :).

Hvala za tovrstne izzive, z vajino pomočjo se v meni spet in spet rojeva ustvarialna žilica :).

Pozdrvček Lili

Brenda pravi ...

Beautiful masking Tina, those colours are also so pretty!

Martha pravi ...

OH, Tina, the colorful flower stamping is GORGEOUS! I love the design, the perfect masking, & the fabulous sentiment! Beautifully done, my friend!
-Hugs!