ponedeljek, 14. marec 2011

Knjižna kazala

I allways loved bookmarks-  they are fast to make and are nice small gifts. First one has hot air baloon as a central image and HA Flourish stamp is used for the BG (stamped with Broken china). I stamped it twice without reinking.


Rada izdelujem knjižna kazala, hitro so narejena, uporabim lahko razne ostanke (koščke papirja, odtisnjene motive,..) in primerna so kot majhne pozornosti za podarjanje. Kazala vedno naredim z vrvico in sedaj, ko sem odkrila, da jo lahko malo okičim, je to moj najljubši del kazala. Gumbe sem naredila iz Fimo mase in jim strukturo naredila s štampiljko. Pri prvem sem uporabila balon, ki mi je ostal pri izdelavi čestitke in HA Flourish background štampiljko. Uporabila sem Broken china Distress blazinico in odtisnila dvakrat. V drugo blazinice nisem ponovno namočila, pa malo sem jo zamaknila.


These bookmarks were made using multiple stamping BG techique. I totally enjoyed the messy Distress ink water colouring.


Pri teh kazalih sem najprej z belim embossing prahom odtisnila motiv, nato pa sem Distress blazinicami različnih barv potapkala po plastični podlagi, pošpricala z vodo in kazala namočila v tiste barvne kapljice, ki so nastale. Zanimiva packasta tehnika, ki sem si jo nekoč ogledala na Youtube, pa takrat nisem imela še Distress blazinic za poskusiti. Ko je bilo vse suho (malo sem pospešila z grelno pištolo), sem še malo odtiskovala čez vse skupaj. Za krancljanje vrvice tokrat male ščipalkice.

7 komentarjev:

Helena pravi ...

Všeč so mi gumbki domače izdelave. Packanje ti tudi gre :) Lepa in nadvse uporabna kazala. Če bi imela takšna, bi jih tudi uporabljala :)

Hali pravi ...

Super ti gre od rok, gumbki so res zakon!

Vladuška pravi ...

Krasna pisana druščina in všeč mi je kako si raznoliko uporabila te tehnike. Zaključki z vrvicami in gumbi pa so res zakon :)

Jana pravi ...

Tudi sama zelo rada izdelujem in tudi podarjam knjižna kazala. Se mi zdi, da je to takšno univerzalno darilo.

Zelo luštna kazala.

Mil pravi ...

Kako lepo je še k sosedi pogledati, kako pa ona dela kazalčke. Imenitno.

Mojca pravi ...

prav vsako posebej bi lahko bilo izhodišče za dobro pravljico. ali za zgodbo... saj veš, takšno, ki te ponese in te nese, nese...

Tatjana pravi ...

Ovo je stvarno odlično!