sreda, 1. julij 2009

VOŠČILNICI ZA VZOJITELJICI

Tule pa sta voščilnici za vzgojiteljici. Tokrat pa nisem nič upoštevala njunih okusov, ampak sem samo sledila svojemu mega občutku ganjenosti, ker je Matija zaključil vrtec in bo postal prvošolec. Mene kar hitro prime nostalgija in se mi prav stoži ob misli, da ne bomo več zavijali na hribček, kjer stoji naš vrtec in poklepetali z vzgojiteljicami, ki so krasne osebe. Neizmerno sem hvaležna, da sta imela oba vedno tako dobre ljudi za vzgojitelje. Mislim si, da tudi v takšne poklice (kakor pač povsod) zaidejo ljudje, za katere bi bilo bolje, če bi počeli kaj drugega. No in v tem mojem nostalgičnem slogu sta nastali ti dve voščilnici :-))) Vse je naštempljano, od pikic na hiši, oblačkov, pikčastega ozadja, vijugic,..tisti dan mi je na koncu resnično težilo čiščenje in pospravljanje štampiljk. Da pa bi le bilo nekoliko manj otročje, kot so vajene gledati vsak dan :-)), sem dodala tiste vijuge s črno barvo.
Tudi tu smo starši podarili skupno darilo (mi smo nato prav zadnji dan nesli slikice iz DAS mase), za katerega ni bilo treba skrbeti meni. Izbrali so darilne bone, jaz bi sicer kaj drugega...In da jih nismo podarili kar v tisti neugledni ovojnici, sem jih lepo dekorirala, a nisem utegnila poslikati. No, na koncu sem le dosegla, da smo namesto dveh šopkov kupili v Hoferju 40 vrtnic in se je nato vsak otrok zahvalil in podaril vsaki svojo.
No, pa še dve o darilu (knjigah) za učiteljici drugega razreda naše Julije. Ko smo se zedinili za knjige (ker so trajne, imajo lahko posvetilo, niso navlaka,...) sem imela resen namen kupiti Kompetentnega otroka (Jesper Juul). Ker verjamem v to kar pravi in bi po mojem mnenju moral prebrati vsak, ki ima opravka z otroki...pa zato, ker sem tudi jaz Familylab-ovka :-))) In kaj se je zgodilo? V knjigarni sem pocvikala, da ne bi izpadlo kot, da se morajo poboljšati, ali kaj podobnega...in sem kupila to kar vem, da jih veseli: eni knjigo o tortah, drugi pa o pecivu. Ne vem, kako bi bilo, če bi dobili Juula, a za ti dve sta bili resnično veseli :-)))


8 komentarjev:

Hali pravi ...

Prekrasni voščilnici! In krasno, da ste kupili nekaj kar jima je všeč :-)

Alenka pravi ...

Lepi voščilnici in tudi izbor daril je lep. Se mi zdi, da je včasih bolje kupovati bolj "neutralno".

Vladuška pravi ...

Joj, kako pa sta mi ti dve voščilnici všeč. Jaz obožujem take 'pravljične' zadeve. Nasploh obožujem pravljice, jih rada še kot 'velika' berem :-) Ne znam izbrati katera mi je ljubša, jaz bi imela kar obe, bi pasali v mojo ustvarjalno sobo :-)

Tiara pravi ...

Voščilnici sta prav zabavni in verjamem, da sta bili vzgojiteljicama všeč.

K pravi ...

Čist huda kolaža sta, blagor ti, da znaš tako razmišljati :D

Tulpika pravi ...

Zelo lepi pravljicni voscilnici, in morda je cisto prav, da si si pri knjigah premislila ... Je ni cez zensko intuicijo, ne? :)
LP, Tulpika

BojaMoja pravi ...

O hudoooo ... koliko barv :) za vsakea sončka ena :)

Papirolina pravi ...

vauuuuuuuuu, kako lepo!!!