četrtek, 3. januar 2013

Inspired by #9...Ko me inspirira #9

New Year, new  Inspired by challenge! This time Pinterest was my source of inspiration. I wanted to make a non card project, because of the busy season behind us :-) I decided to go for bookmarks and I searched Pinterest for `Stamped bookmarks`. I got a buch of beautiful bookmarks, but this fabric one caught my eye and you can my take below. You really need to check out Vladka`s gorgeous set and if you feel like playing along, you are more than welcome. 

Novo leto je torej tu. Prav tako pa midve z Vladko in novim Ko me inspirira izzivom! In ker sem na vrsti za izbiro ideje jaz, sem se odločila, da tokrat predstavim, kako super je Pinterest, kadar človek potrebuje kakšen navdih. V prvi vrsti je res namenjen shranjevanju priljubljenih idej, fotografij, receptov,...vsega mogočega - moja Pinterest `tabla` recimo izgleda takole. A se ga da prav lepo uporabiti za tudi iskanje. 

Ko sem se odločila, da bi tudi tokrat izziv namenila čemu drugemu in ne voščilnicam (ki smo jih po končanih praznikih več ali manj site :-), sem izbrala knjižna kazala. In pokukala sem, kaj vse skriva Pinterest, če iščem pod `Stamped bookmarks` - ja, štampiljkam se pa nisem želela izogniti....ter dobila tole. Inspiracije na tone, a meni je bilo potrebno le kazalo iz blaga, da sem dobila idejo, kje začeti.  

Prvo kazalo je nastalo tako, da sem na belo blago stare rjuhe polikala fizelin in ga izrezala s hroščkom in šablono za kazalo. Rezanje blaga s šablonami mi ne uspe vedno... (mislim, da je odvisno od tkanine)..., pomaga pa, če nad blago položite še kos šeleshamerja. Nato sem iz belega šeleshamerja izrezala še dve kazali in vse skupaj zalepila, da je kazalo bolj kompaktno (hvala za nasvet, Ivi :-) Štampiljko za sončne žarke sem naredila kar sama s pomočjo mos gume - izrezala sem en pravokotnik, ga namontirala na peno za štampiljke in ga večkrat odtisnila, da sem dobila spodnji vzorec. Na sredini se je sicer malce križalo, a sem zakamuflirala s srčki :-)
I ironed the fusible interfacing on the white cotton fabric and cut the bookmark shape with my Cuttlebug. I cut two more bookmarks out of white cardstock and glued them all together. Then I stamped the sunrays and finished with felt hearts.


Ko sem že imela `novo` štampiljko, sem jo želela preizkusiti še na papirju, pa sem naredila še eno kazalo. Najprej sem belo kazalo dobro prekrila s turkizno Distress blazinico, nato pa sem štampiljko pošpricala z vodo zmešano s Perfect Pearls prahom in odtisnila - Distressi zelo lepo reagirajo na vodo in nastane lep, nežen odtis. Ker je rožica na vrvici iz papirja, sem jo dobro premazala s prozornim lakom (lahko bi jo tudi z Mekolom), da je bolj  `odporna` na raztganine. Tudi to kazalo, je zlepljeno iz treh plasti, vsi zamiki pa so skrbno načrtovani! Pri ustvarjanju šlamparija ne pride v poštev ;-)
I was in creative mood, so I made another one using hearts and sunrays for the bg, but with totally different look.

Po tako silnem pisanju, samo še na kratko povzamem izziv in zaključim... Obiščite tudi Vladkin blog in poglejte, kako krasna so njena kazala - jaz vedno komaj čakam, da vidim njen pečat! Res pa me zanima tudi, kaj na Pinterestu bo navdihnilo vas in kaj lepega bo nastalo izpod vaših prstov. Pa kakšno priporočilo za dobro knjigo lahko priložite zraven :-) Tudi tokrat izžrebanko čaka majhna ustvarjalna nagradica. 

15 komentarjev:

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Zelo lepa kazala,
upam, se vam pridružim
Lp Tamara

Vladuška pravi ...

Evo, moja radovednost je potešena in vedno tako čakam, kaj boš lepega naredila ;) Super ideja s kombinacijo različnih materialov in celo štampiljko si si izdelala, fantastično. Lepi, pisani kazali, ki bi me zagotovo spodbudili da odprem dobro knjigo. Tudi zato, da si ju vsakič pogledam :) Lepo bodi.

Maja pravi ...

Te že spremljam:) Mene je Pinterest kar malo zasvojil, priznam...
Super kazalke!

Helena pravi ...

Super inspiracija in zelo zanimiva. Tokrat se vama zagotovo pridružim, saj je za nekaj časa zatišje z voščilnicami :)
Tvoji kazali sta enkratni, sploh prva na blagu, je nekaj posebnega.

Tiara pravi ...

Zelo lepa kazala.

mihaela pravi ...

Čudovito narejeno! Vidve sta res obe polni čudovitih idej!! In prav zasmejala sem se, ko sem videla vajin tokratni izziv, ker sem ravno danes zjutraj poslala v tisk besedilo pesmi, ki bo romala na knjižna kazala. Se vama pridružim in pokažem, kaj bo nastalo.

Ivi pravi ...

Tina misli name, knjižna kazala bodo osvojila še koga UPAM:) Lep knjižna kazala si naredila, zanimive materiale, tehnike si uporabila.
Lep pozdrav, Zvezda

Martha pravi ...

Hi, Tina! I love your DARLING bookmarks. Great choice of design and colors.

Thanks for the Pinterest link. I went to take a peek at it.

HUGS!

Danica pravi ...

Fletni kazali:)
Lp Danica

Unknown pravi ...

Tale, ki sem jih navezala na vajin izziv so nastala že 11.12.2012. Bodo pa sigurno še kakšna nova v teh 13 dneh.

moi pravi ...

Krasen izziv. Kazala so tudi meni ljuba in jih rada dela. Se vama pridružim.

oldpunca pravi ...

Čudovita kazala in zanimiv izziv. Upam, da se vama tudi tokrat pridružim :-)

Metuljčica pravi ...

Resnično dober izziv, tudi mene mika da se vam pridružim. Tvoja kazala so enkratna.

Janja pravi ...

Krasni kazali. Prvo iz blaga mi je še posebej všeč. Super izziv. Lp

Andreja pravi ...

Krasen izziv!
Super kazala si naredila :-))