ponedeljek, 4. junij 2012

Ko me inspirira... #2

My very dear and super talented Slovenian crafty girl Vladka started a monthy theme `I`m inspired by....` And I am honoured she invited me to play along. The first source of inspiration is fabulous Shari Carroll and the techique she shared on Hero Arts blog. You can see my take below. I was inspired by green and yellow colors on her card and great techique. Since I don`t have a digital cutting machine, I tried to be creative with the regular die and dry embossed the doily behind the daisy. Now, you are invited to check all the details on Vladka`s blog and off course play along!

Z izjemno kreativno in tudi sicer krasno punco Vladko  sva se odločili nadaljevati njeno že začeto rubriko `Ko me inspirira...` Vladka je naredila tako lepo voščilnico in vse tako lepo predstavila v njeni objavi, da se ne bom ponavljala in vam svetujem, da potem kar k njej skočite, se tam navdušite in se pridružite ustvarjalni zabavi. Vir inspiracije je tokrat Shari Carrol  in tehnika embosiranja, ki jo je predstavila v videu. Jaz sem iz njene voščilnice povzela barve, tehniko pa sem spremenila, saj sem za embosiranje uporabila kar šablono za izrezovanje čipk.

Uporabite lahko katerokoli šablono za izrezovanje in si pripravite sendvič kot za embosiranje, ki ga je potrebno še malce podložiti s tanko silikonsko gumo (ali pa mos gumo) in pa kakšno plastjo papirja. Vrstni red za hroščka je takšen: plošča A, plošča B, šablona s stranjo za  rezanje navzgor, papir kjer želimo imeti motiv, silikonska guma, plošča B in po potrebi še kakšen papir. Skozi mora iti približno toliko na trdo, kot z embosirnimi srajčkami. Na takšen način se motiv samo zareže v papir, ne pa tudi izreže.V realnosti prav to voščilnici da nek zanimiv zaključek, a mi tega s fotografijo ni uspelo ujeti. Sem se pa zdaj zavedla, da nisem uporabila niti ene samcate štampiljke! Bi morala prav preveriti, a mislim, da se mi to še ni zgodilo :-)

Če vas je zagrabil navdih, se nama pridružite - z Vladko bova zelo veseli!


14 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Vidiš, vidiš, sama sebi si ustvarila nezaveden izziv, da nisi sploh uporabila štampiljke. Superca :))) Hvala za lepe besede ;) in zelo sem vesela in se že v naprej veselim najinega bodočega skupnega sodelovanja. Takšni izzivi te res kar vodijo, da poizkusiš kakšno novo tehniko. Ta embosiran del v ozadju lepo dopolni celoto in da poseben pečat čestitki. Sem pa si ogledala še drugo čestitko v tvoji drugi današnji objavi. Zelo lepa je in občudovala sem jo že na ABNH blogu. Kljub temu, da ni bilo imena, sem v njej takoj prepoznala tvoj stil. :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Ja Tina, čestitke obema za ta korak. Najbrž smo vse, ki vaju poznamo (bolj ali manj), navdušene. nekaj več sem že komentirala pri Vladki. Sigurno bosta vidve uživale, mi pa toliko bolj z vama.Super!! navdušena!
aja, pa hvala za vse super linke ♥

Hali pravi ...

Tale čipka ti je krasno ratala in čisto tvoja voščilnica je nastala. Bravo!

Klara pravi ...

Tina, to da, sta se z Vladko odločili združiti vajine ideje je mega na kvadrat. Dve čudoviti osebi in umetnici... Hvala, ker delita vajin svet z nami... Ste pravi navdih.
Čestitke tudi za tvoje objave v revijah... :)

Biljana pravi ...

Pri Vladki sem že pustila sled...pa jo bom še tukaj, odlično zamisel sta dobili in se vama bom tudi kdaj pridružila pri izzivu, samo, da se trenutni tempo malo umiri.

Martha pravi ...

Hi, Tina! OH, what a beautiful card! I love the subtle embossing and the gorgeous flower with the pearl and twine. The green and yellow dot paper is adorable! Fabulous design, my friend!

How fun that the two of you are playing together.

HUGS to you!

Barb pravi ...

I love how you used the products that you have to create a card with Shari's technique, Tina! That flower is so pretty - lovely card! :)

Lalo pravi ...

WOW great card!!! Shari's technique is fab and I like how you used it here :)

Andreja pravi ...

Tudi tebi je zelo lepo uspel tale skupni izziv in voščitka je zelo cart; res čisto v tvojem stilu!
Zeloooooooo všečnoooooooo :-))

Helena pravi ...

Najprej naj pohvalim vajin skupni mesečni projekt. Super ideja in vem, da bom videla krasne izdelke.
Če se vama bom tokrat pridružila, bom verjetno uporabila podobno tehniko kot ti - šablono :)
Tvoja je krasna!

Metuljčica pravi ...

Vsekakor bom tudi tebe spremljala in bravo za idejo. Z Vladko sta pravi ustvarjalni tim iz izpod vajinih rok vidim same fantastične izdelke.

moi pravi ...

Krasno, da sta se skupaj odločili za ta izziv. Se vama z veseljem pridružim, če bom utegnila. Tudi tvoja voščilnica je krasna. In brez štampiljke je šele pravi izziv ;)

helena pravi ...

Čestitke za skupen projekt, ki je očitno prav super zastavljen. Z veseljem vaju bom spremljala in se kdaj tudi vključila. Super, da vaju imamo, saj nas nenehno učita kaj novega. Le nadaljujta..

Anonimni pravi ...

This is so beautiful Tina! Love that gorgeous flower :)