ponedeljek, 4. april 2011

Napisi na pavs papirju

Today post is dedicated to sentiment on vellum. Here are my latest cards made with vellum...

Tale objava je namenjena prikazu voščilnice, kjer sem uporabila napise natisnjene na pavs papir (povezave do datotek so v tej objavi). V .jpg obliki so shranjeni zato, ker jih oblikujem v Photoshopu in bi si vsi, ki ga nimajo ne mogli pomagati s tistim formatom.

V datotekah so napisi poravnani na sredino zato, da lahko s trakom z napisom `objamem` celo širino (ali celo dolžino) voščilnice. Ni sicer ekonomično, a tako zagotovo porabim vse napise.
Trak pavs papirja zalepim na notranji strani voščilnice. Na odprtem delu ga pač zapognem in zalepim, na prepogibu pa z olfa nožem zarežem odprtino v približni širini traku, da ga lahko zataknem v notranjost in tam zalepim (Mekol ali lepilna pištola).
Štampiljko Three ferns (HA) sem potapkala z razčičnimi Distress blazinicami in pošpricala z Glimmer mist-om.

Tole veliko `vijugasto` štampiljko neznanega proizvajalca sem natapkala z akrilnimi barvami in pošpricala z vodo (razpršilka porabljenjega Angal-a za boleče grlo :-))

Tukaj pa sem štampiljko (HA -Wild flowers ???) pobarvala z akrilnimi voščenkami in rahlo pošpricala z vodo (vedno Angal :-)).

Strešice na šumnike pa bom upam dodala preden jih odpošljem.

8 komentarjev:

helena pravi ...

Zelo nazorno si tole zapisala. Hvala. Jutri bom sama doma in bom malo probavala..:):)

Mil pravi ...

Hvala za izčrpna navodila in slike. To s pavs papirjem je lepo, se pa ne dela najlažje z njim.

BojaMoja pravi ...

♥ ♥ ♥ lepe čestitke in super ideja za napis :)

Tiffany Ervin pravi ...

All of these are such gorgeous cards, I love how you've inked up the fern stamp!

Vladuška pravi ...

Pri pavs papirju je vedno ta problem, kako ga zalepiti in tvoj način je zelo priročen in še lepilo nikjer ne seka ven :) Jaz ponavadi rešim težavo s šivi, ki so hkrati okras. Všeč mi je kar počneš z distressi in barvicami ter vodo, dobro izpade. Sploh sta mi prva in zadnja zelo všeč. Druga pa se mi zdi zelo zanimiva z vijugami, ki segajo preko belega papirja in s tem kosmatim metuljem.

Saša pravi ...

Super ideja tole s paus papirjem, mi je zelo všeč, vendar nikoli nisem vedela kako ga uporabiti - mogoče kdaj poskusim tudi tole tvojo idejo. Čestitke pa so vsaka po svoje lepe - predvsem jim dajo akrilne barve svoj čar. Super!!! Pohvala pa gre tudi razpršilcu ;)

Tanja E. pravi ...

Res zanimiva ideja, na tak način še nisem kdaj izvedla napisa. Tebi super uspe! LP:)

Renata pravi ...

Strašno elegantne so s temle pausom. Najbolj sta mi zapeli za oko prva in tretja - super 'igranje' z barvicami, distressi, vodo ... Krasno!