ponedeljek, 6. julij 2009

Kako na popravnih izpitih `izdelujem` voščilnice

Zdaj, ko bi že morali vsi uživati v poletju, se odvijajo še popravni izpiti. Jaz jih nimam, moram pa nadzirati dijake drugih učiteljav. Pisni del izpitov je zelo pasivna zadeva, nič ne smeš početi, časa za razmislek pa imaš na pretek.Torej, opazovala sem otroke, kako se trudijo, poslušala ptičke zunaj in v mislih zelo natančno `izdelovala` voščilnice: izbrala motiv, podlago, barvo papirjev, štampiljke, ... v bistvu sem jo prav videla dokončano. Nato sem stopila k mizi in jo na hitrco skicirala na list, da do večera kaj ne pozabim. Odločila sem se, da naredim dve moški na zalogo.
Najprej skica. Sem prav rekla, da si moram za spomin shraniti ta svoj načrt voščilnice.Za ozadje sem uporabila novo štampiljko. Glavni motiv pa so listi in sicer izrezani na roko s prekratkimi peclji, ki sem jih potem kar dorisala. Ko sem jih imela izrezane in položene gor, so se mi zdeli zelo pusti in sem jih oplemenitila. Poštempljala sem jih z vijugicami (kot v kotu) in nato z olfa nožem zarezala tako, da je odstopila `sredica` in so postali malo bolj dimenzionalni. Tule je prikaz od blizu. Ugotovila sem, da se vedno (vsaj pogosto) splača narediti voščilnici še sorodnico, ko je že vse na mizi in je nastala še tale. Sicer pa sploh ne vem, kaj drugega bi lahko naredila za moškega, zdaj mi je to nekakšen izziv in bo zagotovo nastalo še kaj na to temo.
Čisto za konec nekaj mimo ustvarjanja. Jutri grem v LJ k dermatologu pokazati lepotna znamenja, upam, da so vsa prijazna in bo na koncu to dan pretežno namenjen obisku hobi trgovin. Pa še k Sonji se pritaknem za bonbonček in upam na srečo.



9 komentarjev:

Christine pravi ...

Fabulous!

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Super čestitki! Ta štampiljka za ozadje je zelo priročna kot kaže. :) In barvna kombinacija je ravno prava za naše šibkejše polovice. :)

Hali pravi ...

Super voščilnice, dobro opravi v LJ!

K pravi ...

Perfektni sta! Blazno mi je všeč to, da si dvignila liste.

BojaMoja pravi ...

Tudi meni so všeč dvignjeni listi :) Čudovitki!!!

Vladuška pravi ...

Joj, tole sem pa nekako po nesreči izpustila in šele danes videla. Všeč sta mi obe, sploh pa ta druga ima dobro obliko, kot kakšna vrata. Ideja z listi je odlična in všeč mije 3D učinek.

Sonja pravi ...

Super sta, očitno ti dobro dene šolsko okolje :)
Sem pa skoraj prebrala, da prideš k meni na kavo, potem pa le videla, da je bombonček :)))))
Upam, da so vsa znamenja prijazna. Tudi pri nas smo redno na kontrolah.

tangerine pravi ...

Te čestitke so res čudovite. Še posebej moške je ponavadi težje narediti takšne fajne... Zaupaš kje si kupila to štampiljko?

Tina pravi ...

Ojla, tangerine!Ne vem katera štampiljka te zanima. Tista v ozadju je Hero arts (Dots and flowers), kupljena na Ebayu. Vijugice v kotu pa clear stamps od Rayher, komplet sem kupila v Prometeju v LJ.